Холандски рицар завърши героичния обрат на Янкис (видео)

Холандски рицар завърши героичния обрат на Янкис (видео)

Диди Грегориус класира Ню Йорк Янкис за финала в Американската лига на МЛБ. Холандецът с рицарско звание удари два хоумръна с общо 3 точки за успеха с 5:2 в мач №5 срещу Кливланд Индиънс и "янките" завършиха феноменален обрат с 3-2 в дивизионната серия срещу най-добрия отбор в редовния сезон на лигата.

Участващият с "уайлд кард" тим от Бронкс изоставаше с 0-2 в плейофа, но съумя да спечели три поредни победи – две на своя ст. "Янки" и една в решаващата битка на ст. "Прогресив Фийлд" тази нощ. Така защитаващият титлата си в АЛ Кливланд бе детрониран и ще трябва да изчака още поне година, за да направи нов опит да прекъсне най-дългата пауза без триумф в Световните серии, започнала през 1948 г.



Грегориус, който бе положен в рицарство след световната титла с националния отбор на Холандия през 2011 г., откри резултата със соло изстрел срещу Кори Клубър (L 0-1) в 1-вия ининг. В 3-тия шортстопът, наследил поста от легендарния капитан Дерек Джитър, изстреля и двоен хоумрън срещу звездния стартер на домакините за 3:0. Другите 2 точки вкара Брет Гарднър с единичен хит при 2 аута в 9-ия ининг.

Ветеранът Си Си Сабатия започна на хълма за гостите и направи 9 страйкаута за 4 ининга и 1/3, преди в 5-ия да пусне четири поредни хита, последните два от които RBI-сингли на Роберто Перес и Джовани Уршела. Левичарят моментално бе изваден от игра, а булпенът довърши работата успешно.



Дейвид Робъртсън (W 1-0) изработи 2 ининга и 2/3, а клоузърът Аролдис Чапман (S 2) влезе още за 8-ия и затвори мача с две "шътаут" защити, в които даде една база за боли и хвърли 4 страйкаута. Общо питчерите на Янкис направиха 15 страйкаута във финалния мач срещу отбора, който спечели 102 мача през 2017 г., включително историческа поредица от 22 победи през септември.

"Никой не искаше сезонът да свършва – констатира мениджърът на "индианците" Тери Франкона. – Не просто се преобърнахме, а направо се разбихме. Разочароващо е. Имахме увереност в себе си. Направихме всичко възможно да спечелим, особено в последните два мача."



Във финала на Американската лига Ню Йорк Янкис ще се изправи срещу Хюстън Астрос в серия до 4 победи. Домакини на първите два и евентуално последните два мача ще бъдат астронавтите на своя ст. "Минит Мейд Парк". "Раираните" ще нападат последни в третия, четвъртия и при необходимост в петия двубой.

Вторият финалист в Националната лига пък ще бъде определен в мач №5 между Вашингтон Нешънълс и Чикаго Къбс. Столичани изравниха дивизионната серия срещу шампионите с успех с 5:0 като гости на ст. "Ригли Фийлд" късно снощи. Решаващият сблъсък е тази вечер на ст. "Нешънълс Парк" в Окръг Колумбия и победителят ще спори с Лос Анджелис Доджърс за място в Световните серии.





ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2017

Американска лига

Кливланд Индиънс - Ню Йорк Янкис 2:5 (2-3 в серията до 3 победи)

      ст. "Прогресив Фийлд"           
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      НЙ ЯНКИС    
 1 
 0
 2 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 2 
  5
 8 
 0
      КЛИВЛАНД   
 0
 0 
 0
 0 
 2
 0 
 0
 0 
 0
  2
 5
 3 

 

Национална лига

Чикаго Къбс - Вашингтон Нешънълс

0:5

(2-2)

      ст. "Ригли Фийлд"                  
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      ВАШИНГТОН   
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
 4
 0 
  5
 5 
 1
      ЧИКАГО КЪБС   
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
  0   3
 2 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти