ЛА Доджърс с 5 от 5 по холивудски, Хюстън също води 2-0 (видео)

ЛА Доджърс с 5 от 5 по холивудски, Хюстън също води 2-0 (видео)

Явният фаворит за титлата в МЛБ този сезон – Лос Анджелис Доджърс, постигна пета поредна победа от началото на плейофите. След като разчисти Аризона Дайъмъндбекс с 3-0 в дивизионните серии, тимът на мениджъра Дейв Робъртс вече води с 2-0 срещу действащия шампион Чикаго Къбс в повторението на миналогодишния финал в Националната лига. Следващите два мача от серията до 4 победи са в Чикаго.

За разлика от всички досегашни рутинни победи, тази нощ драмата на ст. "Доджър" в Ел Ей бе налице до последния ининг, а развръзката бе по холивудски сценарий. При резултат 1:1 и 2 аута в последното нападение на домакините Джъстин Търнър застана да батира с двама рънери на база срещу току-що влезлия да хвърля Джон Лаки. Третият бейзмен на "мошениците" изчака една топка, а втората я прати високо над оградата в централния аутфилд за троен хоумрън, донесъл успех с 4:1.



"Не мисля, че някога изобщо съм удрял решаващ хоумрън в кариерата си", сподели 32-годишният Търнър. По ирония на съдбата героичният му изстрел се случи на същата дата, на която през 1988 г. Кърк Гибсън удря легендарния пинч-хит хоумрън, с който Доджърс печели мач №1 от Световните серии срещу Оукланд Атлетикс и поема към последната засега титла в клубната витрина.

"Да, сигурно съм разказвал тази история хиляда пъти, откакто съм в отбора. Това е един от най-ранните ми детски спомени. Бях в къщата на баба и гледах по телевизията как Гиби удря онзи хоумрън", припомни Джъстин, който тогава е бил почти 4-годишен.



Нощес Търнър заслужи всички 4 RBI за Лос Анджелис, като вкара точка и с единичен хит в 5-ия ининг. С нея домакините изравниха резултата веднага след като гостите бяха повели чрез хоумрън на Адисън Ръсел в отварянето на частта.

Стартерите Рич Хил и Джон Лестър не допуснаха други грешки и дуелът им приключи именно след 5-ия ининг. Но докато булпенът на Ел Ей бе недосегаем за атаката на "мечетата", този на Чикаго се пропука в самия край. Брайън Дънсинг (L 0-1) влезе в 8-ия и направи първите два аута в 9-ия, но пусна и рънер с база за боли, преди да даде топката на Лаки. Той също даде разходка, след което дойде редът на Търнър. Победата получи изработилият последната защита за Доджърс Кенли Янсен (W 1-0).



Финалът в Американската лига също предложи две домакински победи за начало. Хюстън Астрос води с 2-0 срещу Ню Йорк Янкис, след като спечели и двата мача на своя ст. "Минит Мейд Парк" с по 2:1 в петък и събота. Третият двубой е тази вечер на ст. "Янки" в Бронкс, където ще е и мач №4 утре. Ако "янките" вземат поне един успех, в Ню Йорк ще има мач и в четвъртък. При необходимост шестата и седмата среща ще се играят в Хюстън.



ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2017

Национална лига

Лос Анджелис Доджърс - Чикаго Къбс 4:1 (2-0 в серията до 4 победи)

      ст. "Доджър"                       
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      ЧИКАГО КЪБС   
 0 
 0
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
  1
 3 
 0
      ЛА ДОДЖЪРС   
 0
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 0
 0 
 3
  4
 5
 0 

 

Американска лига

Хюстън Астрос - Ню Йорк Янкис

2:1

(2-0)

      ст. "Минит Мейд Парк"          
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      НЙ ЯНКИС    
 0 
 0
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
  1
 5 
 0
      ХЮСТЪН   
 0
 0 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
 1
  2
 5
 0 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти