Пророческа корица на "Спортс Илюстрейтед" е хит след титлата на Астрос

Пророческа корица на "Спортс Илюстрейтед" е хит след титлата на Астрос

През юни 2014 г. американското сп. "Спортс Илюстрейтед" излиза с корица, на която прогнозира, че Хюстън Астрос ще спечели Световните серии в МЛБ през 2017 г. По онова време "астронавтите" са убедително най-слабият отбор във Висшата лига и тъкмо са поставили антирекорд, като са се превърнали в първия бейзболен клуб в историята с право на избор №1 в драфта в три поредни години.

Въпреки това авторитетното списание прави смело предсказание, като публикува на първа страница снимка на новобранеца на Хюстън Джордж Спрингър с лаконичен текст: "Вашите шампиони в Световните серии 2017". Три сезона и половина по-късно пророчеството се сбъдна и миналата седмица Астрос триумфира с 4-3 победи срещу Лос Анджелис Доджърс, а за MVP на големия финал бе избран... Джордж Спрингър.



В интерес на истината обаче от "Спортс Илюстрейтед" променят своя фокус в бъдещето и в началото на 2017 г. правят нова прогноза, този път изключваща вероятността Хюстън дори да стигне до Световните серии. На корицата на изданието, посветено на началото на новия сезон, списанието слага снимка на звездата на Лос Анджелис Ейнджълс Майк Траут, а в долния ляв ъгъл пише, че шампион ще бъде Лос Анджелис Доджърс след победа във финала над Кливланд Индиънс.

Въпреки това в момента фенове и колекционери се вълнуват единствено от юнския брой от 2014 г., който е новият хит в интернет. В eBay цените на "шампионската" корица стартират от $100, а най-скъпият продаден екземпляр досега струваше на купувача $560. В редакцията на "Спортс Илюстрейтед" също се приемат поръчки за пророческата първа страница – $79,95 в рамка и $19,95 без рамка.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти