Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Семейството на Рой Халадей организира честване на паметта му

Семейството на Рой Халадей организира честване на паметта му

Честване в памет на Рой Халадей ще се състои идния вторник на бейзболния ст. "Спектрум Фийлд" в Клиъруотър, Флорида – тренировъчната база на Филаделфия Филис, последния клуб в славната кариера на бившия питчер. 40-годишният двукратен носител на "Сай Йънг" загина на 7 ноември, когато пилотираният от него личен хидроплан се разби във водите на Мексиканския залив.

"Ще го запомним като изумителен баща, любящ съпруг и верен приятел – се казва в официалното съобщение, разпространено от семейство Халадей снощи. – Той описваше всяко постижение като отборна заслуга, а не като индивидуален принос. Ясно доказателство за неговия характер и любовта му към съотборниците."

Халадей игра за Торонто Блу Джейс от 1998 до 2009 г. и за Филаделфия Филис от 2010 до края на кариерата си през 2013 г. През 2010-a той хвърли 20-ия перфектен мач в историята на МЛБ, а същата есен постигна и едва втория и последен засега "ноу хитър" в плейофите.

"Той беше невероятен треньор за много детски и младежки отбори. Винаги показваше търпение и окуражаваше всяко дете, като му повтаряше, че всеки има своята роля и начин да допринесе за стойността на своя отбор – пише още в семейната покана към всички близки и приятели на Док. – Неговата любов към играта нямаше граници и често го виждахме да наставлява и успокоява играчите на противниковия отбор. Рой беше всеотдаен във всеки аспект на живота."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти