Над 1000 души почетоха мемориала за Рой Халадей (видео)

Над 1000 души почетоха мемориала за Рой Халадей (видео)

Повече от 1000 души се стекоха на ст. "Спектрум Фийлд" в Клиъруотър, Флорида, за да уважат церемонията в памет на бейзболната легенда Рой Халадей. Да почетат паметта на двукратния носител на "Сай Йънг" дойдоха както роднини, приятели и съотборници от Торонто Блу Джейс и Филаделфия Филис, така и негови съграждани и обикновени запалянковци, тъгуващи по един от най-обичаните бейзболисти. 40-годишният бивш питчер загина миналата седмица в самолетна катастрофа с личния си хидроплан.

91-минутният мемориал "Честване на живота на Рой Халадей" се проведе в тренировъчната база на "филитата", чийто собственик Джон Мидълтън присъства лично. "Човекът Рой Халадей направи играча Рой Халадей. Не обратното", заяви той в словото си.



Публичното възпоменание започна с обширно видео, проследяващо най-паметните моменти от забележителната кариера на Док в МЛБ. Халадей е 8-кратен участник в Мача на звездите и има във визитката си перфектен мач и "ноу хитър" в плейофите. Общият му баланс за 16 сезона във Висшата лига е 203-105 с 3,38 ERA.

В края съпругата му Бренди Халадей и синовете им Брейдън и Райън застанаха на питчерското възвишение и пуснаха на свобода десетки пеперуди. Някои от зрителите по трибуните също се включиха в символичното сбогуване с Рой Халадей.



"Всички погледи са вперени в мен – сподели преди това през сълзи вдовицата, застанала да говори последна на подиума. – Наистина съм късметлийка, че съм свикнала с това. В продължение на 21 години стоях до мъж, от когото хората буквално не можеха да откъснат очи. Той бе поразителен. Той бе красив вътрешно и външно. Без да каже нито дума, той изглеждаше винаги способен да сподели най-правилното. Когато говореше, хората слушаха."

Другите оратори бяха бащата Рой Халадей-старши, бившите съотборници Коул Хамълс, Чейс Ътли и Крис Карпентър, дългогодишният бейзболен ръководител и бивш генерален мениджър на Торонто Джей Пи Рикарди, бившият мениджър на Филис Чарли Манюел и треньорът на Блу Джейс Джордж Пулис.



Сред гостите пък бяха членът на Залата на славата Франк Томас, бившият мениджър на "сините сойки" Сито Гастон, мениджърът на Тампа Бей Рейс Кевин Кеш, както много някогашни съиграчи на Рой Халадей като Клиф Лий, Джими Ролинс, Райън Хауърд, Хосе Баутиста, Би Джей Райън, Ей Джей Бърнет, Джей Ей Хап и много други.

"Той не обичаше да губи. Затова всичко, което правеше, бе за да печели. Но го правеше с наслада. Винаги ще запомня това – сподели Ролинс. – Той те караше да бъдеш по-добър. Това правеше. Навсякъде, винаги... Той просто искаше да бъде по-добър."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти