53-годишният Палмейро е сериозен в намерението си да играе в МЛБ (видео)

53-годишният Палмейро е сериозен в намерението си да играе в МЛБ (видео)

Ако преди месец някой си е помислил, че Рафаел Палмейро се шегува, като говори за завръщане в МЛБ на 53 г., е сгрешил. Ветеранът, който прекрати кариерата си през 2005 г. след допинг скандал, всъщност е съвсем сериозен в намерението си да докаже, че не забранените вещества са в основата на 20-годишната му кариера като първи бейзмен на Чикаго Къбс, Тексас Рейнджърс и Балтимор Ориолс.

През уикенда Палмейро публикува в "Туитър" два клипа, на които показва как тренира. В събота кубинецът написа: "Хубаво е, че съм отново в клетката. Завръщането е истинско", като демонстрира уменията си с бухалка в ръце.

Снощи пък 4-кратният участник в Мача на звездите (1988, 1991, 1998, 1999), 3-кратен носител на "Златна ръкавица" (1997, 1998, 1999) и 2-кратен лауреат на "Сребърен слъгър" (1998, 1999) се похвали как отиграва топки в защита. "Почувствах се добре да изляза отвън и да хвана няколко ролинга днес", бе лаконичният коментар.

Палмейро изигра последния си мач на 30 август 2005 г. с униформата на "скорците", приключвайки онзи сезон с коефициент на батиране .266 с 18 хоумръна. Общо за 20 сезона във Висшата лига слъгърът има ударени средно .288 с 569 хоумръна, които му отреждат 13-о място във вечната ранглиста.

Рафаел Палмейро обяви плановете за подновяване на кариерата си в началото на декември, заявявайки пред онлайн изданието TheAthletic.com: "Нямам никакво съмнение, че мога да го направя. Грижа се за себе си наистина добре. Тренирам от години. Сега се чувствам дори по-добре, отколкото когато играех."

Кубинецът опетни името си през 2005 г., когато даде положителна проба за анаболния стероид станозолол. Само няколко месеца преди това Палмейро бе дал клетвени показания в Конгреса пред държавната комисия, разследваща употребата на допинг в бейзбола, в които декларира: "Аз никога не съм използвал стероиди. Точка."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти