Евън Лонгория: Все едно отивам в ново училище

Евън Лонгория: Все едно отивам в ново училище

Въпреки богатия опит в МЛБ Евън Лонгория се чувства напрегнат и притеснен, след като за първи път в кариерата си ще играе за различен отбор. Това призна самият 32-годишен трети бейзмен, който след 10 сезона в Тампа Бей Рейс тази зима премина в Сан Франциско Джайънтс.

"Това определено разтърси всичко – призна Лонго. – Ще ми отнеме известно време, за да успокоя нещата. Тази година ще трябва да се справя с много задачи. Да си намеря дом в нов град, да спечеля отново феновете на моя страна, да играя в нова среда. Всичко това е някак плашещо. Все едно да отидеш в ново училище, когато си хлапе."

В момента Евън е в Аризона, където "гигантите" всяка година провеждат своята пролетна подготовка и където самият той има къща. Вчера Лонгория за първи път посети тренировъчния комплекс в Скотсдейл и се запозна с някои от новите си съотборници.

"Това не ме успокои особено – призна трикратният участник в Мача на звездите. – Определено ми беше чуждо. Трябваше да си намеря шкафче, трябваше да облека различни цветове. Цялото усещане е ново."

Лонгория се бе превърнал в лицето на Тампа Бей още от дебюта си през 2008 г., когато бе избран за "Новобранец на годината". През онзи сезон той помогна на "лъчите" да стигнат до първо и единствено засега участие в Световните серии, а после изведе тима още три пъти до плейофите – през 2010, 2011 и 2013 г. Той е клубен рекордьор по хоумръни (261), RBI (892) и отбелязани точки (780).

"Мислех, че ще остана в Рейс до края на кариерата си – коментира Лонго. – Но също така искам да печеля, а смятам, че Тампа даде ясен сигнал, че за момента ще върви в друга посока. Признателен съм на клуба и ръководството, че просто ми дадоха възможност да ида другаде и да опитам да побеждавам."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти