И Къч напуска кораба: Сан Франциско взе звездата на Питсбърг

И Къч напуска кораба: Сан Франциско взе звездата на Питсбърг

В разстояние само на три дни Питсбърг Пайрътс се раздели с втора звезда и даде още по-ясен сигнал, че клубът влиза в процес на бейзболна реорганизация. След като в събота избор №1 в драфта за 2011 г. Герит Коул бе продаден на Хюстън Астрос, този път бе жертван бившият MVP в Националната лига Андрю Маккъчън, превърнал се в последните години в лице на "пиратите".

Аутфилдерът бе изтъргуван в Сан Франциско Джайънтс в замяна на питчера Кайл Крик  и таланта от Младежката лига Брайън Рейнолдс. Питсбърг получава и $500 000 във фонда за международни трансфери, но пък се ангажира да плати част от дължимата на Къч заплата от $14,75 млн. за 2018 г.

"Това е едно от най-мъчителните решения, които сме взимали, откакто аз съм в клуба – сподели собственикът на Пайрътс Боб Нътинг. – Андрю спомогна за толкова много специални моменти както на полето, така и извън него за мен, нашата организация и нашите фенове. Той винаги се отнасяше със скромност, достойнство и стил."

В Сан Франциско Маккъчън ще заеме позицията в централния аутфилд, овакантена след трансфера на Денард Спан в Тампа Бей Рейс като част от сделката за Евън Лонгория. Дългогодишният трети бейзмен на "лъчите" е другата емблематична фигура, която "гигантите" успяха да привлекат тази зима.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти