Япония е опция за Рафаел Палмейро при липса на интерес от МЛБ

Япония е опция за Рафаел Палмейро при липса на интерес от МЛБ

Твърд в намерението си да се завърне в професионалния бейзбол на 53-годишна възраст, Рафаел Палмейро вече обмисля алтернативни възможности при липса на интерес от клубове в МЛБ. Кубинецът, който прекрати кариерата си във Висшата лига на САЩ и Канада през 2005 г. след положителна проба за допинг, сподели, че е възможно да се ориентира към Япония.

"Все още никой от Мейджър лийг не ми се е обаждал. Нямам нито една оферта. Може би ще трябва да отида в Япония", заяви къде на шега, къде наистина ветеранът с 3020 хита във визитката си, от които 569 хоумръна.

Роденият на 24 септември 1964 г. в Хавана Палмейро за пореден път показа настоящата си форма с постове в "Туитър". Този път избраният под №22 в аматьорския драфт през 1985 г. бивш първи бейзмен публикува видео клипове, на които се вижда как батира в клетка.

От заснетия монитор става ясно, че софтуерът изчислява ударите му като виртуални хоумръни на разстояние над 330 фута (100 м). "Скоростта на бухалката идва. Суингът се чувства чудесно", гласи коментарът към един от клиповете.

Запитан дали смята, че ще може да се справя така добре и в реалния свят, срещу изцяло ново поколение бейзболисти, Рафаел Палмейро демонстрира самочувствие.

"Нищо кой знае какво не се е променило в играта. Гледам бейзбол всеки ден и виждам, че може би има няколко момчета, които хвърлят малко по-силно. Но аз отдавна съм доказал, че мога да удрям бърза топка, и не се плаша от това. Просто знам, че мога да го направя. Стига да получа такава възможност, ще го докажа отново."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти