Аутопсията на Рой Халадей установила следи от морфин и амфетамин

Аутопсията на Рой Халадей установила следи от морфин и амфетамин

Аутопсията на Рой Халадей е установила наличие на морфин, амфетамин и лекарство против инсомния в тялото на бившия питчер от МЛБ. Двукратният носител на "Сай Йънг" и осемкратен участник в Мача на звездите загина на 7 ноември в самолетна катастрофа с личния си хидроплан в Мексиканския залив край бреговете на Флорида.

В цитирания от в. "Тампа Бей Таймс" доклад като причини за смъртта са вписани множество физически травми и удавяне. Резултатите от токсикологичните изследвания дават повод да се предполага, че 40-годишният Халадей е приемал въпросните болкоуспокояващи и наркотични вещества по лекарско предписание заради хронични физически проблеми и безсъние.

Откритото в тялото му лекарство за сън е "Амбиен" с активно вещество золпидем (б. р. - в България се продава с търговско име "Стилнокс"). Според агенцията за безопасност на храните и лекарствата в САЩ повече от 50 нг/мл золпидем "може да попречи на шофирането и увеличава риска от произшествие с МПС". В кръвта на Халадей е имало 72 нг/мл.

Продължава разследването на националната служба за транспортна безопасност на САЩ (NTSB), която все още не може да установи причината за катастрофата. Според сведения от очевидци спортният самолет ICON A5 се е издигнал рязко нагоре, преди да се забие фатално във водaтa.

ABC Breaking News | Latest News Videos

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти