Ясен Неделчев бе преизбран за президент на федерацията по бейзбол

Ясен Неделчев бе преизбран за президент на федерацията по бейзбол

Нов 5-годишен мандат получи Ясен Неделчев като президент на българската федерация по бейзбол (БФБ). 51-годишният благоевградчанин бе преизбран единодушно по време на вчерашното редовно отчетно-изборно Общо събрание в София. За играещия мениджър на шампиона Бизони гласуваха всички 8 клуба с право на участие във вота. За Неделчев това е трети мандат начело на БФБ след встъпването му в длъжност през 2008 г.

В 7-членния Управителен съвет бяха направени само две принудителни промени. На местата на живеещите в чужбина Петър Арбов (Девълс Дупница) и Петър Груев (София Блус) бяха избрани Димитър Насъпов (София Блус) и Явор Андреев (Атлетик Козлодуй). В УС остават вицепрезидентът Юрий Алкалай (Академици София), Ангел Марчев (Юнак София), Симона Фуджимори (Юнайтед Спортс София) и Георги Лачев (Атлетик София).

Приет бе бюджет за 2018 г. в размер на 13 000 лв., от които 1000 лв. са предвидени за детско-юношески програми, 6000 лв. за тържествата по повод 30-годишнината на БФБ през април и 6000 лв. за покриване на задължения към "Национална спортна база" ЕАД и европейската конфедерация (СЕВ). Най-съществената приходна част се очаква да бъде годишният членски внос на клубовете в размер на 550 лв., тоест минимум 4400 лв.

Също така бе решено на 24 март в София да бъде свикано Учредително събрание на бъдещата обединена федерация по бейзбол и софтбол. Сливането на сега съществуващите БФБ и БФС бе планирано още за 2017 г., но документални неуредици забавиха процеса.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти