Тампа Бей мина като на (хоумрън) парад през Оукланд (видео)

Тампа Бей мина като на (хоумрън) парад през Оукланд (видео)

В сблъсък между два от отборите с най-нисък бюджет в МЛБ Тампа Бей Рейс излезе категоричен победител срещу Оукланд Атлетикс и продължава напред в плейофите. "Лъчите" удариха четири хоумръна на терена на "А"-тата и спечелиха с 5:1 гостуването си на ст. "Колизеум" в "уайлд кард" елиминацията на Американската лига.

Янди Диас зададе тон, изкарвайки още петата топка на стартера на Оукланд Шон Маная (L 0-1) извън игрището. "Когато погледнах към дъгаута и видях момчетата супервъодушевени, това ме зареди допълнително и си казах, че трябва да запазим това настроение през целия мач", сподели откриващият хитър на Тампа Бей, който през последните два месеца лекуваше травма в ходилото.



Така и стана. В 3-тия ининг Диас завъртя още една соло обиколка, с която направи резултата 4:0. Междувременно Ависаил Гарсия беше произвел двоен изстрел във 2-рия ининг, а в 5-ия в хоумрън парада се включи и Томи Фам.

Единствената щета, която домакините успяха да нанесат на питчерския екип на Рейс, беше саможертвен флай на Рамон Лауреано срещу Чарли Мортън (W 1-0) в 3-тия ининг, донесъл почетната точка на Атлетикс. Стартерът на гостите затвори 5 ининга с 4 страйкаута, 3 бази за боли и 5 хита, след което беше подсигурен от трима риливъри, изработили шътаут в оставащите четири защити.



В първия същински кръг на плейофите Тампа Бей, чиито бейзболисти получават общо $66,4 млн., ще се изправи срещу суперзвездния тим на Хюстън Астрос, плащащ заплати в размер на $199,9 млн. "Астронавтите" ще са домакини на първите два (4-5 октомври) и евентуално на последния пети мач (10 октомври) от серията до 3 победи. Мач №3 (7 октомври) и при необходимост мач №4 (8 октомври) ще бъдат в Сейнт Питърсбърг.

"Пътят пред нас е тежък, защото Хюстън е страхотен отбор. Но ние играхме добре срещу тях тази година. Ще бъде свирепа битка", обеща Томи Фам. В редовния сезон Рейс и Астрос се срещнаха в седем мача и тимът от Флорида спечели четири – три у дома и един като гост в Тексас.



В петък вечер започва и другата дивизионна серия в АЛ, противопоставяща Ню Йорк Янкис и Минесота Туинс. Първите две срещи са в Бронкс, а третата – в Минеаполис. Там ще е и евентуалният четвърти двубой, а ако се стигне до пълния формат, финалистът в лигата ще бъде определен на ст. "Янки". През 2019 г. "янките" и "близнаците" играха шест пъти помежду си и нюйоркчани постигнаха четири победи – по две вкъщи и навън.



ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2019

Американска лига, "Уайлд кард"

Оукланд Атлетикс - Тампа Бей Рейс 1:5

      ст. "Колизеум"                        
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
       ТАМПА БЕЙ    
 1 
 2
 1 
 0
 1 
 0
 0 
 0
 0 
  5
 7 
 1
       ОУКЛАНД   
 0
 0 
 1
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
  1
 8
 0 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти