Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Над 5000 фенове посрещнаха шампиона на МЛБ в Белия дом (видео)

Над 5000 фенове посрещнаха шампиона на МЛБ в Белия дом (видео)

Рекордните близо 5300 фенове бяха допуснати на Южната поляна пред Белия дом, за да присъстват на церемонията по посрещане от страна на президента Доналд Тръмп на новия шампион в МЛБ – Вашингтон Нешънълс. Първият столичен бейзболен клуб, спечелил титлата в Световните серии след несъществуващия Вашингтон Сенатърс през 1924 г., беше приет снощи от 45-ия държавен глава на САЩ.

"Трябва да кажа, че никога не е имало толкова много хора на тази поляна, така че честито! Това е още един рекорд за Натс – отбеляза Тръмп. – Днес първата дама и аз сме развълнувани да посрещнем тук шампионите за 2019 г. Вашингтон Нешънълс остана верен на своя девиз: "Остани в битката!" Това важи в пълна степен за живота, защото никога не се знае какво ще се случи. Затова останете в битката!"



Въпреки че половин дузина от играчите на Вашингтон бойкотираха церемонията заради различия във възгледите с президента, политическата тема остана на заден план. Или поне негативните нюанси от нея. Заедно с обичайната фланелка с името си и №45 на гърба, Тръмп получи благодарности от доайена в състава на Нешънълс – 35-годишния Райън Зимърман.

"Г-н президент, аз и съотборниците ми най-напред искаме да Ви благодарим, че ни приемате тук – заяви ветеранът. – Това е невероятна чест, която никой от нас няма да забрави. Също така искаме да Ви благодарим, че осигурявате безопасност за всички в нашата страна и продължавате да правите Америка най-великата страна за живеене в света."



Кърт Сузуки пък демонстрира своята подкрепа към Тръмп, като сложи шапка с предизборния слоган от кампанията на милиардера през 2016 г. – Make America Great Again ("Направи Америка велика отново"). В отговор кетчерът получи прегръдка от президента.

В чест на Вашингтон Нешънълс оркестърът на Военноморските сили на САЩ изсвири мелодията от детската песничка Baby Shark, превърнала се в неофициална музикална тема на отбора по време на изминалия сезон. Гостите бяха изпратени със спортния химн We Are the Champions на "Куин".

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти