Мексико и САЩ са първите участници в Топ 6 на "Премиър 12" (видео)

Мексико и САЩ са първите участници в Топ 6 на "Премиър 12" (видео)

Националните отбори на Мексико и на САЩ станаха първите сигурни участници във втората фаза на световното първенство по бейзбол "Премиър 12". "Ацтеките", намиращи се на 6-о място в ранглистата на световната конфедерация (WBSC), и американците, които са №2 в класацията, заеха първите две места в група А в Гуадалахара (Мекс).

Домакините на ст. "Чарос де Халиско" в предградието Сапопан спечелиха всичките си три мача, надигравайки последователно Доминиканската република с 6:1, САЩ с 8:2 и Холандия с 10:2. Европейските шампиони, които са №8 в света, пък записаха три поражения и напуснаха безславно турнира. За "Тим USA" решаващ се оказа успехът с 10:8 в директния мач с №12 Доминикана, който остави карибския отбор на трета позиция в крайното класиране.



Сега тимовете на Мексико и на САЩ заминават за Япония, където ще очакват да научат съперниците си в Топ 6 на "Премиър 12". Те ще станат известни след изиграването на мачовете в другите две групи от първата фаза – група В (Тайван, Япония, Венецуела, Пуерто Рико) в Тайчун и Таоюан (Тайв) и група С (Корея, Куба, Австралия, Канада) в Сеул (Кор).

Участниците във втората фаза ще влязат с резултата срещу съперника си в групата, тоест Мексико започва с актив 1-0, а САЩ – с 0-1. Първите два тима в окончателното подреждане на Топ 6 ще се класират за финала за световната титла в Токио (Яп), а третият и четвъртият ще се срещнат в мача за бронзовите медали.



Второто издание на шампионата на планетата във формат "Премиър 12" има статут и на олимпийска квалификация, като два отбора ще се класират за игрите в Токио '20. Квоти за първия бейзболен турнир под петте преплетени кръга след Пекин '08 ще получат най-предно завършилият отбор от зона "Америка" и най-предно завършилият отбор от зона "Азия-Океания" (с изключение на Япония).


РЕЗУЛТАТИ В ГРУПОВАТА ФАЗА НА "ПРЕМИЪР 12" 2019

Група А
"Чарос де Халиско", Гуадалахара (Мекс)

2 ноември
САЩ - Холандия 9:0
Мексико - Доминиканска република 6:1 (6 ининга, дъжд)

3 ноември
Холандия - Доминиканска република 4:14 (7 ининга)
САЩ - Мексико 2:8

4 ноември
Доминиканска република - САЩ 8:10

5 ноември
Мексико - Холандия 10:2


КЛАСИРАНЕ

 1.  Мексико    
 3
  0       1.000       
 2.  САЩ       
 2  
  1        .667
 3.  Доминикана        
 1 
  2  
       .333
 4.  Холандия  0   3        .000

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти