Алварес е единодушен "Новобранец на годината", Алонсо с 29 от 30

Алварес е единодушен "Новобранец на годината", Алонсо с 29 от 30

Двамата най-впечатляващи млади бейзболисти в МЛБ очаквано взеха наградите "Новобранец на годината" за сезон 2019 във Висшата лига на САЩ и Канада. В Американската лига Йордан Алварес (Хюстън Астрос) събра максималните 150 т. от вота на асоциацията на бейзболните журналисти (BBWAA), след като беше поставен на първо място във всяка от 30-те анкетни карти. В Националната лига пък Пийт Алонсо (Ню Йорк Метс) получи подкрепата на 29 от участниците в гласуването, а един го постави на второ място за сбор от 148 т.

Кубинецът Алварес имаше нужда от само 87 мача, за да получи единодушна подкрепа, след като демонстрира страховитите си умения с бухалка в ръце. От дебюта си на 9 юни използваният предимно като DH 22-годишен слъгър батира средно .313 и приключи сезона с 27 хоумръна и 78 RBI за "астронавтите".



Втори и трети в класацията за 2019 г. в АЛ се наредиха Джон Мийнс (Балтимор Ориолс) с 53 т. и Брандън Лоу (Тампа Бей Рейс) с 27 т., натрупани по системата 5-3-1 за местата от първо до трето в бюлетините.

Изборът на Алонсо в НЛ също беше предизвестен, след като 24-годишният американец яхна вълната още от първия ден в Мейджър лийг и завърши годината на гребена й. Първият бейзмен на "гражданите" удари рекордните за новобранец 53 хоумръна, задминавайки постижението на Аарън Джъдж от 52 през 2017 г. Освен това той натрупа 120 RBI, което е седмият най-голям брой вкарани точки от дебютант и най-големият след 130-те на Алберт Пухолс през 2001 г.



Топ 3 в подреждането допълниха питчерът на Атланта Брейвс Майк Сорока (82 т.) и шортстопът на Сан Диего Падрес Фернандо Татис-младши (26 т.).

В следващите дни BBWAA ще обяви последователно носителите на останалите индивидуални награди в МЛБ за 2019 г. – "Мениджър на годината” за най-добрите треньори (12 ноември), "Сай Йънг" за най-добрите питчери (13 ноември) и MVP за най-полезните играчи (14 ноември) в двете лиги.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти