Японец е MVP на "Премиър 12", четирима американци в идеалния отбор

Японец е MVP на "Премиър 12", четирима американци в идеалния отбор

Аутфилдерът на японския национален отбор Сейя Сузуки беше обявен за най-полезен играч на световното първенство по бейзбол "Премиър 12". 25-годишният десен филдер завърши като №1 в пет различни батерски категории на турнира на световната конфедерация (WBSC) – среден коефициент (.444 AVG), вкарани точки (13 RBI), отбелязани точки (9 R), слъгинг (1,037) и влизане на база (.529 ОВР).

В 34 излизания на хоума (27 АВ) батиращият под №4 Сузуки удари 12 хита, от които 3 двойни, 2 тройни и 3 хоумръна, а освен това спечели 5 бази за боли и веднъж беше уцелен с топката. "В реда ни има страхотни хитъри и преди мен, и след мен – коментира Сейя. – Мислех само как да ударя топката и да отбележим точки. Тази нагласа ми донесе най-добрите резултати и ми помогна да спечеля наградата за MVP."

Сред питчерите №1 е тайванският стартер Чан И, спечелил 2 победи и завършил с 0,00 ERA за 13 ининга и 2/3. Японците Хироши Кайно и Юдай Оно също спечелиха по 2 победи, но с по-висок коефициент на допуснати точки и с по-малък брой ининги на хълма.

Естествено, Сузуки и Чан бяха включени в идеалния отбор на "Премиър 12" 2019, който беше съставен от общо 11 бейзболисти. С най-много представители се оказа тимът на САЩ, завършил на 4-то място в крайното класиране – четирима. С по двама играчи са шампионът Япония, подгласникът Корея и заелият 5-о място Тайван, а бронзовият медалист Мексико е с един.

ИДЕАЛЕН ОТБОР НА "ПРЕМИЪР 12" 2019

SP

    Чан И (Тайван)

RP

    Брандън Диксън (САЩ)

 

C

    Ерик Крац (САЩ)

1B

    Боби Далбек (САЩ)

2B

    Рьосуке Кикучи (Япония)

3B

    Уан Уей-Чън (Тайван)

SS

    Ким Ха-Сеонг (Корея)

LF

    Лий Джунг-Хоо (Корея)

CF

    Джонатан Джоунс (Мексико)

RF

    Сейя Сузуки (Япония)

DH

   Брент Рукър (САЩ)

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти