Арестуваният за педофилия питчер на Питсбърг с 21 нови обвинения

Арестуваният за педофилия питчер на Питсбърг с 21 нови обвинения

Арестуваният преди два месеца за разпространение на детска порнография и практикуване на секс с малолетни питчер на Питсбърг Пайрътс Фелипе Васкес отново не беше пуснат под гаранция. Вместо това 28-годишният бейзболист от Венецуела получи нови 21 обвинения в педофилия – 10 случая на незаконен сексуален контакт с малолетни, 10 случая на детска порнография и един случай на разврат с малолетна.

Пред съда в Уестморланд Каунти, Пенсилвания, Васкес пледира невинен по всички обвинения. Новият му адвокат Робърт Уийлок пък обяви, че ще защитава клиента си по делото, въпреки че всички улики сочат неговата вина. По време на изслушването юристът намекна, че разполага с доказателства, че една от жертвите на престъпленията е излъгала за възрастта си и е показала на Васкес фалшива лична карта.

Двукратният участник в Мача на звездите на МЛБ не беше разпитван, а единствената му реакция след отказаната гаранция беше тежка въздишка. Васкес, който беше арестуван на 17 септември, е изправен пред редица обвинения както в Пенсилвания, така и във Флорида. Досега той беше обвинен в три различни случая на сексуални посегателства срещу момичета на 11-, 13- и 16-годишна възраст в единия щат, както и разпространение на видео материали с детска порнография в другия.

От прокуратурата във Флорида поискаха екстрадиране на Фелипе Васкес, но получиха отказ в отделно решение на съда в Уестморланд Каунти във вторник.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти