Последните маршрути към Токио '20 минават през САЩ и Тайван

Последните маршрути към Токио '20 минават през САЩ и Тайван

Световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) изтегли жребия за последните две квалификации за олимпийския турнир по бейзбол на игрите в Токио '20. Едната от тях ще бъде континентална за зона "Америка", а другата – финалната световна пресявка, като и в двете ще бъде разиграна по една квота.

Битката между страните от Северна, Централна и Южна Америка ще се проведе в Аризона (САЩ) от 22 до 26 март 2020 г. с участието на общо осем отбора. Те бяха разпределени в две групи:

Група А: САЩ, Пуерто Рико, Доминиканска република, Никарагуа
Група Б: Куба, Венецуела, Канада, Колумбия

След мачове всеки срещу всеки първите два отбора от всяка група ще се класират за Финална четворка, в която ще важат резултатите между тимовете от първата фаза. Победителят в крайното класиране ще вземе олимпийската квота, а вторият и третият ще получат право да играят във финалната световна квалификация.

Тя ще се състои в Тайчун (Тайв) от 1 до 5 април 2020 г. и в нея ще се включат общо шест отбора: Тайван, Китай, Холандия, победителят от предварителна пресявка в зона "Океания" и двата тима от зона "Америка". Тук победителят ще бъде излъчен след един кръг мачове всеки срещу всеки.

"Вече всички отбори знаят своите маршрути до Токио. Вълнението и очакването за това историческо завръщане на бейзбола в олимпийските игри ще нарасне с тези две квалификации и ще постеле за един незабравим бейзболен турнир през 2020 г.", коментира генералният секретар на WBSC Бън Чу Лоу при тегленето на жребия в хотел "Агора Риджънси" в Сакай (Яп), където днес се открива III конгрес на световната централа.

Победителите в последните две квалификации ще се присъединят към четирите отбора, които вече имат гарантирано място в 6-странния олимпийски турнир по бейзбол в Токио '20: Япония (домакин), Израел (зона "Европа-Африка"), Мексико (зона "Америка" от "Премиър 12") и Корея (зона "Азия-Океания" от "Премиър 12").

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти