Халеп се добра до 1/4-финала след игра на нерви с Мертенс

Халеп се добра до 1/4-финала след игра на нерви с Мертенс

Поставената под №3 в схемата на Australian open - Симона Халеп, стана поредната участничка на 1/4-финалите в турнира. Тя си осигури място в тази фаза след оспорван сблъсък с Елис Мертенс на 1/8-финала. Румънката обаче спечели играта на нерви и се наложи с 6:4, 6:4 за 1 час и 38 минути.

Мачът започна добре за Халеп, която направи ранен пробив и пое контрола на корта. Мертенс обаче успя да се съвземе и върна пробива в шестия гейм за 3:3. Последваха два оспорвани гейма, но всяка от тенисистките успя да си спечели подаването. В деветия гейм обаче Мертенс за втори път се пречупи и допусна да бъде пробита. Белгийката обаче се бори със зъби и нокти в последния гейм и на няколко пъти стигна до дюс, но не и до точка за пробив, като в крайна сметка Симона взе своето и затвори сета с 6:4.

Вторият сет бе доста по-различен, но не по-малко драматичен. Халеп направи два пробива в началото поведе с 3:0. Вместо да се възползва от натрупаната инерция обаче, тя допусна единият от пробивите да бъде върнат за 3:1, което даде надежда на Мертенс. Белгийката заигра много по-уверено и дори успя да върне и втория пробив и да докара нещата до 4:4.

Тогава дойде кулминацията в мача с деветия гейм, който бе ключов за крайния изход. Двете се захапаха здраво и дълго време не можеха да излъчат победител, като Мертенс спаси цели 4 точки за пробив. При петия опит обаче Халеп постигна своето и отново си върна преднината в сета, а след това на своя сервис-гейм тя бе абсолютно безпощадна и го спечели на нула, за да си осигури и победата в сета и мача с ново 6:4 в своя полза.

Така Халеп достигна до четвъртия си 1/4-финал в Мелбърн и вече очаква да научи името на следващата си съперничка, която ще бъде определена в сблъсъка между Анет Контавейт и Ига Ига Швьонтек.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти