Невяна Владинова иска медал и от Световното

Невяна Владинова иска медал и от Световното

След тройния успех на Световната купа в Баку през април (злато на топка, бронз на лента и в многобоя) и последвалата оценка за номер 1 на месеца, най-добрата ни грация в индивидуалната надпревара Невяна Владинова бе избрана и за спортист на май. Гимнастичката се закичи с втора “Златна България”, след като събра 11 гласа от медиите за двете първи места на Световната купа в София, в многобоя и в генералното класиране.

По традиция тя си тръгна и с ваучер за луксозен уикенд от Пампорово АД. На второ място в анкетата на Пресклуб “България” със 7 гласа е поставен алпинистът-веган Атанас Скатов, който в рамките на една експедиция изкачи осемхилядниците Лхотце и Еверест. По 1 глас имат 8-кратната европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова и шампионите на Стария континент по борба Тарек Абделслам и Биляна Дудова.
Невяна Владинова е спортист на месец май в анкетата на Пресклуб България 
След церемонията Невяна Владинова сподели, че е изненадана от резултата в анкетата и се чувства горда, че е победителка в компанията на толкова много шампиони. Главният мениджър на националните отбори по художествена гимнастика в индивидуалното направление Бранимира Маркова очаква Неви да има успех на Световните игри в края на юли и на Световната купа в Минск и в Казан през август. Цел номер едно пред Невяна Владинова е да спечели медал от Световното първенство от 30 август до 3 септември в Италия.
Невяна Владинова е спортист на месец май в анкетата на Пресклуб България 
Утре 5 момичета от индивидуалното (Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Петя Борисова, Ерика Зафиров)/ заедно с 5-те основни гимнастички и 3-те резерви от националния ансамбъл жени  заминават за двуседмичен лагер в японския град Мураяма.
Невяна Владинова е спортист на месец май в анкетата на Пресклуб България 
“Получихме покани от 4 града в страната на изгряващото слънце, но се спряхме на Мураяма недалеч от Токио”, разказа днес в Пресклуб “България” генералният секретар на БФ Художествена гимнастика Росина Атанасова. Домакините поемат всички разходи по лагера. Интересното е, че там има розова долина и производство на кисело мляко, което е привлякло вниманието им към нашата страна и след съответното проучване са се насочили към художествената гимнастика, стана ясно още от думите на Р. Атанасова. По силата на сключения договор всяка година през този олимпийски цикъл до 2020 г. включително грациите ни ще имат подготвителен лагер в Япония.  

Снимки: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването на Невяна Владинова ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти