Мария Гроздева в Олимпийския ден: За да има повече деца по нашия път, спортът не може без подкрепа

Мария Гроздева в Олимпийския ден: За да има повече деца по нашия път, спортът не може без подкрепа

"Спортът не може без подкрепа. За да има повече деца по нашия път, за да чуваме по-често българския химн на олимпиади и големи първенства, спортът се нуждае от помощта на бизнеса и на цялото общество", това послание отправи легендарната Мария Гроздева в Деня на българския олимпиец и международния Олимпийски ден.

Двукратната олимпийска шампионка бе сред официалните лица на започналите днес тържества по отбелязване на празника, които стартираха с връчване на плакат и медали в знак на благодарност към един от основните спонсори на БОК.

За Мария Гроздева 23 юни е двоен празник, защото освен олимпийски ден той е и нейн рожден ден. "Има нещо символично в това, че МОК започва за отбелязва този ден като международен олимпийски от 1972 г., когато пък е моята рожденна година," каза още Гроздева, която е най-титулуваната българка в историята на олимпийските игри.

Утре тържествата по отбелязване на международния Олимпийски ден и Деня на българския олимпиец продължават в НСА "Васил Левски" с начало 11.00 ч., когато ще бъде даден стартът на демонстративните турнири и състезания по голф, плажен волейбол, ролери, спортно катерене, футбол на малки вратички и др.

След дълго отсъствие голфът се завърна в олимпийска програма по време на Игрите в Рио миналата година, а катеренето e предвидено като нов спорт в програмата на следващата Олимпиада в Токио през 2020 г. и на III младежки олимпийски игри в Аржентина през 2018 г.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти