Дизела се изкачи до второ място в световната ранглиста

Дизела се изкачи до второ място в световната ранглиста

За втори път Кирил Николов-Дизела се изправr срещу планината на боговете – Олимп и състезанието Olympus Marathon. Това е най-престижното планинско бягане в Гърция, което от тази година е вече част и от календара на Световните серии по Скайрънинг. При това си участие Кирил финишира трети, с време 4:44:32. Многократния победител Йесед Ернандез тази година е втори, с време 4:43:12. Първото място спечели Аритц Егея, поставяйки и нов рекорд с време 4:24:26.

След Olympus Marathon и първата третина на сезона, Кирил се нарежда на второ място в генералното класиране към момента в Световните Серии по Скайрънинг, като пред него е само Аритц Егея.

Кои са следващите върхове, които се изправят пред Кирил? "През юли идват три поредни седмици с важни състезания. На 22 юли ще се проведе Dolomite Skyrun в Италия, на 30 Юли е стартът на Comapedrosa Skyrace в Андора, след което, на 4-5 Август, ще се проведе Tromso Skyrace в Норвегия. За стартовете в Италия и Андора съм относително спокоен, тъй като познавам добре трасетата и съм уверен, че ще постигна добър резултат. Tromso Skyrace е голямото предизвикателство в поредицата, поради високата трудност на трасето."

На въпроса какво предстои до края на сезона, Дизела сподели: "Остават още седем състезания в моята дисциплина – Класически Скайрънинг, като аз ще участвам на пет от тях. За три от тях вече разказах. Едно от най-важните е последното – Limone Extreme Skyrace, което ще се проведе на 14 Октомври 2017г. Състезанието дава бонус точки, поради силната конкуренция, която се събира там и фактът, че е последният старт за сезона."

За класирането към момента и подготовката си, Дизела казва: „Щастлив съм от временния резултат, но е рано да се правят прогнози за финала, тъй като класирането може лесно да се размести. Ще тренирам предимно в българските планини. Те предоставят повече от добри условия за подготовка. Надявам се резултатите ми да вървят нагоре и усилията да се увенчаят с успех!“

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти