Росен Христов е тазгодишният национален шампион по динамична стрелба

Росен Христов е тазгодишният национален шампион по динамична стрелба

Единственият българин с титлата GRAND MASTER" в САЩ Росен Христов, стана отново национален шампион по динамична стрелба за 2017 г. от Bulgarian IPSC Handgun Nationals в дивизия "Production". Шампионатът приключи късно снощи в Стара Загора и в него се включиха 143 стрелци от България, Сърбия, Гърция, Молдова, САЩ и Канада. В класирането от състезанието първо място за е Брайън Нелсън (САЩ), а Росен Христов остана втори, но сборният резултат му осигури за пореден път престижната титла.

Росен е многократен републикански шампион на България и е сред най-добрите 10 стрелци на Америка от Междущатското първенство (United States Practical Assosiation - Area1), което се проведе зад океана от 31 март до 2 април 2017 г. Тогава той се пребори с конкуренцията на над 700 стрелци и завърши 3-ти в клас "MASTER". Малко по-късно успя да си извоюва и място сред 100-те в САЩ, като стана и първият българин с титлата GRAND MASTER зад океана.

От днес в Тренировъчен комплекс "360" в село Войводиново край Пловдив стартират и двата специализирани курса за стрелци, водени лично от Рон Айвъри -Двудневният HANDGUN MASTERY (17-18 юли) и тридневният COMPETITION HANDGUN MASTERY (20-22 юли). Всички преминали успешно обучението ще получат сертификат от Tactical Performance Center (TPC), чийто основатели са Рон Айвъри и Кен Нелсън.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти