Доктор "Секс" влиза в затвора за минимум 25 години

Доктор "Секс" влиза в затвора за минимум 25 години

Бившият лекар на националния отбор на САЩ по спортна е гимнастика Лари Насар е заплашен от затвор между 25 и 40 години заради сексуални посегателства над състезателки. Срещу 54-годишния медик бе заведено съдебно дело, след като седем момичета го обвиниха, че е упражнявал над тях тормоз по време на лечение в дома му в Лансинг, щата Мичиган, както и в клиниката му.

"Толкова съжалявам за всички въвлечени. Това беше кибритена клечка, която се превърна в горски пожар, изгубих контрол. Моля се всеки ден за прошка, просто искам изцеление, мисля, че е време", заяви Насар, цитиран от ESPN.

Носителката на 3 златни олимпийски медала Габи Дъглас се превърна в поредната гимнастичка, обвинила в сексуален тормоз Лари Насър. Тя се присъедини към съотборничките си - олимпийската шампионка от Лондон 2012 Макайла Марони, и Али Райсман, друга златна медалистка, които разкриха, че в продължение на години докторът е злоупотребявал с тях.

„През годините бяхме принудени да си мълчим, а някои от нещата, които преживяхме, бяха много болезнени“, заяви Дъглас.

A post shared by Gabby Douglas (@gabbycvdouglas) on Jun 30, 2016 at 1:32pm PDT

В момента Насър е арестуван и очаква присъда по обвинения в разпространение на детска порнография и сексуален тормоз на повече от 130 жени.
Част от момичетата, които обвиниха бившия лекар на тима по гимнастика присъстваха на заседанието на съда в сряда. На него Насар се призна за виновен, обяснявайки, "че е проникнал в жертвите си без медицинска цел и без да има тяхното съгласие".
Обвиненият срещу него са за криминални действия от първа степен, защото три от момичетата са под 13-годишна възраст, а останалите са между 13 и 15. Окончателната присъда ще бъде произнесена от съдебните власти в Мичиган през месец януари.
"Съжаляваме за спортистите, засегнати от Лари Насар. Вярваме, че жените, които дадоха сведения пред следователите от Мичиган, искаха случаят да завърши с признаване на вината от страна на лекаря, а и ние смятаме това признание на тези ужасни действия като много важно. Добре е, че делото ще приключи без допълнителен тормоз над жертвите", написаха от Американската федерация по спортна гимнастика.
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти