България изпраща петима щангисти на световното в САЩ

България изпраща петима щангисти на световното в САЩ

България ще участва с петима състезатели (трима мъже и две жени) на започващото във вторник Световно първенство по вдигане на тежести, съобщава www.wfbulgaria.com.

Шампионатът е в Анахайм, САЩ, от 28 ноември до 5 декември и ще бъде в същата зала, в която през 1984 година се състоя олимпийската надпревара по щанги на Игрите в Лос Анжелис. И тогава половината от световните сили в този спорт не участваха, но поради бойкот на Източния блок, начело с бившия Съветския съюз. Сега също редица от водещите страни пропускат първенството заради допинг наказания и пълна неразбория след повторни тестове.

"Не искам да нагнетяваме предварително напрежение сред нашите състезатели. Проведохме добра подготовка, дано няма контузии и дано всеки съумее да даде максимума точно когато трябва. Искам отново да благодаря на личните треньорите и наставниците по места, като настоявам да изпишете имената им, защото те вършат апостолска дейност по центровете", заяви преди заминаването старши треньорът Иван Иванов.

Българите заминават в събота, 25 ноември с полет през Истанбул. На шампионата в Анахайм ще участват 213 мъже и 159 жени. Часовата разлика със София е 10 часа, заради което състезанията са след полунощ или рано сутрин българско време.

Състав на България на Световното първенство по вдигане на тежести в Анахайм:

ЖЕНИ:
48 кг Даниела Пандова (Сливен, треньор Севдалин Минчев)
63 кг Галя Шатова (Карлово, треньор Иван Мухов)

МЪЖЕ:
62 кг Владимир Урумов (Черно море Варна, тр. Живко Томов)
94 кг Георги Шиков Марица (Пловдив, тр. Борислав Налбантов)
105 кг Васил Господинов (Асеновград, тр. Лъчезар Кишкилов)

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти