Щангистите ни със слаби заявки за световното

Щангистите ни със слаби заявки за световното

България ще отиде да присъства, а не толкова да участва на световното първенство по вдигане на тежести. Шампионатът ще се проведе следващата седмица в Анахайм, а страната ни ще бъде представена от петима щангисти. Въпреки отсъствието на цели 10 държави, девет от които поради зачестили допинг провинения и Северна Корея, която няма да прати никой в САЩ заради влошените отношения между двете страни, никой от нашите няма шанс за медал. При липсата на велики сили като Русия, Китай, Турция, Азербайджан и Армения, България ще гони максимум влизане в осмицата на всяка една категория.

С най-голям шанс за нещо повече от присъствие в Анахай е Владимир Урумов (62 кг). Той е дал седма заявка от 295 кг. Според предварителните прогнози обаче за медал ще са му нужни 300 кг. Георги Шишков (94) е с осма заявка от 375 кг, а отличия ще се печелят от 390. Васил Господинов (105) също е осми със своите 390 кг, при битка за медал от 400. Даниела Пандова (48) и Галя Шатова (63) пък са със значително по-ниски заявки в своите категории.

На шампионата в Анахайм ще участват 213 мъже и 159 жени. За последно България спечели медал от мондиал чред Иван Марков (85) през 2014 година, когато завърши втори. Преди 10 години пък бе последната ни титла - Иван Стоицов (77) в Тайланд 2007.

"Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти