Четирикратна олимпийска шампионка се разкри като поредната жертва на сексуален тормоз

Четирикратна олимпийска шампионка се разкри като поредната жертва на сексуален тормоз

Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика от Рио 2016 Симон Байлс (САЩ) призна, че също е била жертва на сексуален тормоз от стана на бившия лекар на американския национален отбор Лорънс Насар.

"Аз също съм една от многото оцелели жертви на сексуално насилие от страна на Лари Насър. Повярвайте ми, първият път, в който изрекох тези думи, беше в пъти по-трудно, отколкото в момента, когато ги пиша. Много пъти си питах каква е моята вина, но сега знам, че вината не е моя", написа 20-годишната гимнастичка в профила си в "Туитър".

Насар беше осъден на 60 години затвор по обвинения в детска порнография през декември. Освен това той се призна за виновен, че сексуално е злоупотребявал със седем млади спортистки по време на медицински изпити. Очаква се този месец да бъде осъден и за тези престъпления. Байлс спечели четири златни и едни бронзов медал на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Тя се присъединява към над 100 други жени и момичета, които вече обвиниха Насар в сексуален тормоз. Сред тях са още три американски националки по спортна гимнастика - Габи Дъглас, МакКайла Мароуни и Али Райсман.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти