В петък сутринта започва първото в света 36-часово бягане по пътека

В петък сутринта започва първото в света 36-часово бягане по пътека

На 19-ти и 20-ти януари в Park Center Sofia ултрамаратонецът Краси Георгиев ще се опита да постави рекорд за 36-часово бягане по пътека. Основна цел на инициативата е набиране на средства за тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разходи за участието им на голямото международното състезание "Игри за победители" 2018 в Москва.   

Стартът на 36-часовото бягане е планиран за 10 ч. сутринта на 19-ти януари (петък), а финалът - за 22 ч. вечерта на следващия ден (20-ти януари, събота). В този часови интервал Краси ще се опита да бяга, прекъсвайки единствено с кратки паузи за физиологични нужди и съдействие от рехабилитатор. По-голямата част от храненията, както и приемът на вода и други напитки, ще бъдат в движение.

В непосредствена близост до пътеката, на която ще бяга Краси Георгиев, ще бъде инсталиран втори уред. Той е предназначен за всички желаещи да подкрепят него и неговата кауза. За целта за всеки пробягани 100 метра на пътеката посетителите ще даряват по поне 1 лв. в специални брандирани кутии на място. Достъпът до втората пътека за посетители е свободен от старта в 10 ч. сутринта до 22 ч. вечерта в петък. През съботния ден - от 9:30 ч. сутринта до очаквания финал в 22 ч.

За включване в инициативата не е необходимо предварително записване. Достъпът е свободен, като единственото ограничение ще бъде при образуване на опашка от чакащи - в такъв случай бягащите ще бъдат ограничавани до максимална дистанция от 1 км (около 5 минути). Няма ограничение за минимална дистанция и събитието е подходящо и за хора без опит в бягането. Организаторите приканват желаещите да бягат на втората пътека до Краси Георгиев да носят чифт чисти и удобни за бягане обувки, ако искат тичането им да бъде по-комфортно.

Освен на място в Park Center Sofia има възможност и за дистанционно участие в инициативата чрез мобилното приложение Strava (събитие "36 часа": https://goo.gl/GUJohD). В седмицата на предизвикателството "36 часа" (15-21 януари) всички желаещи да подкрепят каузата могат да запишат изминатите от тях чрез бягане километри и да дарят съответната сума по банковата сметка на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" (IBAN: BG13FINV91501014721936; Основание за плащане: "36 часа").

За включилите се в инициативата на място са предвидени допълнителни бонуси, сред които – енергийни десерти "Roobar", ваучери за стената по катерене "Стиска Ли Ти" в Park Center Sofia, подаръци от куриерска фирма "Ин Тайм" и други.

Събитието ще бъде предавано на живо в Интерент през цялото време  - на уебсайта на Wness TV и във фейсбук.

Основни организатори на предизвикателството "36 часа" са агенция за дигитален маркетинг и PR "all6", "Roobar", сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" и Park Center Sofia. Сред основните партньори са куриерската компания "Ин Тайм -  UPS България", спортен клуб "Бегач", Questers, Wness TV, Fina Style, Running zone, Life Fitness, DRace и други. Медийни партньори са Дневник, Sportal.bg, 360 и Run BG.

Повече за "36 часа" можете да научите от събитието във фейсбук: https://goo.gl/g66BW4
Фенстраница на Краси Георгиев: https://goo.gl/yegLTu

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти