Илиана Раева: Ансамбълът е в добра форма

Илиана Раева: Ансамбълът е в добра форма

Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е доволна от контролното на българския национален отбор в тренировъчната зала на "Арена Армеец".

"Много силна игра. Тези композиции са по-силни, по-атрактивни, по стойностни и завишени според новия правилник. Много са трудни, като техническа трудност и издържане. Трябва да гоним върхова форма през март на нашата Световна купа и през юни за европейското първенство. Боряна Калейн направи доста силна игра. Допусна грешка при последния си уред - лента. Всички имаха грешки с лентата, но трябва да бъдат максимално концентрирани и мобилизирани, защото лентата е коварен уред", сподели Раева.

"Ерика Зафирова също е в добра форма, както и ансамбълът. Вярвам, че ще направят силни състезания. Ансамбълът е в доста добра форма. Катрин Тасева е изключително дисциплинирана. Доволна съм от това как тренира. Осъзнала е, че талантът се развива с много труд. Невяна Владинова е стъпила накриво. Контузията й в коляното вече беше отшумяла, но сега има разкъсване на влакна в глезена на десния си крак. Очаквам силна конкуренция между България и Русия при ансамблите на турнира Гран При в Москва през февруари", заяви Илиана Раева пред медиите.

На контролното в София присъства министърът на спорта Красен Кралев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти