Грациите от ансамбъла: Ние не сме приятелки! Ние сме като сестри!

Грациите от ансамбъла: Ние не сме приятелки! Ние сме като сестри!

Не като приятелки, а като сестри! Така се държат една с друга момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Това седи и в основата на доброто им представяне.

"Свободното си време го запълваме заедно. Ние не сме приятелки, а сестри. Дори когато сме почивка след голямо състезание и трябва да сме поотделно, ние винаги се събираме, защото не можем една без друга", разкри в предаването "Тази сутрин" Елена Бинева.

"Направиха хубав колектив за краткото време, в което са заедно, за което аз съм доволна. Не знам какъв е моят принос, просто попаднах на фантастични деца, от които съм безкрайно доволна и съм щастлива, че работя с тях. В началото имаше селекция, но може би при нас се получи естествен подбор. Паснаха си много добре като характери и това е една от причините да работим толкова добре. Всичките 5 са с абсолютно различни характери и може би тази комбинация от изявените индивидуални качества ги прави толкова добри заедно", разказа треньорът Весела Димитрова.

Вече втора година момичетата са част от националния ансамбъл. През уикенда пък представиха новите си съчетания за първи път на международен турнир - Гран при на Москва. От Русия те се завърнаха с 3 медала - 2 сребърни (многобой и топки и въжета) и злато (обръчи).

"Златният медал тежи навсякъде, но за мен е голямо щастие, че успяхме на съчетанието ни с 5 обръча да победим Русия и то в Москва. Главната цел беше да представим новите композиции, тъй като от тази година в сила е абсолютно нов правилник. Заминахме с очакване да видим как ще се приемат новите съчетания, съдиите как ще ги възприемат. Получихме невероятни отзиви! По новия правилник оценката за трудност е отворена и доста тънка е границата между това да натрупаш доста елементи и това да направиш композиция, но чувам и чета, че нашите съчетания са били изключително добре възприети. Вече е въпрос на време и работа да ги изработим до най-малкия детайл. Трябва да се изпипа всичко", каза Димитрова.

Тя добави, че е сигурна в своите възпитанички, които с времето ще намалят грешките при изпълненията си.

"Много трудно е да разбереш какво не трябва да правиш. В Москва го разбрахме - просто не трябва да правим грешки. Момичетата са изключително добре подготвени физически, красиви... В Москва допуснахме груби грешки, но го отдавам на факта, че съчетанията са изключително сложни и им трябва време и на момичетата да свикнат да ги играят”, добави треньорът на ансамбъла.

btvnovinite.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти