Мария Мицова стартира с победа на турнира в Базел

Мария Мицова стартира с победа на турнира в Базел

Мария Мицова се класира за втория кръг на сингъл жени на турнира от световните Суперсерии по бадминтон в Базел (Швейцария) с награден фонд 150 хиляди долара. Възпитаничката на Орлин Цветанов победи Роня Щерн (Швейцария) с 21:18, 21:13 за 31 минути. Утре Мицова ще играе срещу победителката от мача между номер 5 Беатрис Коралес и квалификантката Изабел Чжун (САЩ).

По-рано днес Линда Зечири, номер 6 в схемата, победи Луизе Хайм от Германия с 21:18, 18:21, 21:11 за 54 минути и също се класира за втория кръг. Следващата й съперничка е датчанката Джули Давал Якобсен.

Стилян Макарски и Диана Димова, които преминаха квалификациите при смесените двойки, се класираха за втори кръг след успех срещу Матю Фогарти и Изабел Чжун (САЩ) с 21:9, 21:15 за 24 минути. В следващия си мач българите ще играят срещу шестите поставени Джесика Пю и Бен Лейн (Англия). Макарски играе и на двойки мъже заедно с Титон Густаман (Индонезия).

Под номер 1 в схемата на двойки жени са поставени Стефани Стоева и Габриела Стоева, които започват директно от втория кръг.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти