Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Американска история вдъхва надежда на дъщерята на Боян Петров

Американска история вдъхва надежда на дъщерята на Боян Петров

Дъщерята на Боян Петров - Теа, не успя да се присъедини към вчерашния поход в памет на баща й. Тя обаче призна, че е радостна от факта, че толкова много хора са решили да споделят своята съпричастност по любимия маршрут на алпиниста от Княжево до Копитото. Въпреки развоя на събитията тя все още таи надежда за чудо, предвид че американски алпинист е намерен 3 месеца по-късно именно при връх Шиша Пангма.

“Може би по принцип не бих имала надежда за чудо, но знаейки тази история за американски алпинист, който е бил загубен 3 месеца на Шиша Пангма, това нещо ми вдъхва надежда. Единствено това, че не беше открит, за всички нас остава някаква надежда, която може да трае месеци, години. Не мога да кажа дали вярвам в чудо, но има надежда. Той би избрал обаче този край. Знам, че не би искал да почине някой ден в леглото си на топло. Той обожава природата и тя си го е взела. Случва ми се да се събудя през нощта и да мисля за него”, сподели пред bTV Теа.

Дъщерята на Боян Петров призова хората да го запомнят като добър човек, който дава всичко от себе си и не оставя нещата за следващия ден. Той е много позитивен. Казвал ми е, че спи усмихнат.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти