Илиана Раева: При безгрешна игра ансамбълът ставаше световен шампион

Илиана Раева: При безгрешна игра ансамбълът ставаше световен шампион

Президентът на БФХГ Илиана Раева сподели, че световното първенство по художествена гимнастика в София е изпълнило мечтите й. Тя е категорична, че нашият ансамбъл е най-добрият в света и при една безгрешна игра няма кой да ни бие.

Страната ни се поздрави с общо три медала - злато и бронз на ансамбъла и сребро в отборната напревара при жените.

"Много съм щастлива. Моята мечта беше това световно първенство да е доста по-специално. Имах си някакви картини в моето въображение още преди да се случи. Всичко се случи както си го мечтаех.", каза Раева в студиото на "Тази сутрин".

"Това наистина беше едно много специално състезание за българската художествена гимнастика. 31 години е страшно дълъг период да нямаш световно първенство в държава, която е с толкова големи традиции и е направила една от най-славните страници в световната художествена гимнастика."

"Това бе една много красива експлозия, фойерверк, защото показахме силата на българската художествена гимнастика. Едно голямо израстване в индивидуалното и в ансамбъла. Направихме една блестяща организация, на която беше дадена много висока оценка. Успяхме да създадем едни невероятни емоции на нашите зрителите и фенове."

Относно равносметката от представянето на българските гимнастички, Раева бе категорична:

"Момичетата нямат тази огромна рутина. Те са много силни. Ние наистина сме най-добрият ансамбъл в света и при една безгрешна игра щяхме да станем световни шампиони. В спорта получаваш това, което трябва да получиш. Имаме още много да учим, но вярвам, че с тези момичета ще постигнем заветната мечта - злато от олимпийските игри."

"Весела (б.ред. - Димитрова, треньор на ансамбъла) поиска нов начин на работа още преди световното първенство. Но за тази цел ни трябва разширена материална база. Весела иска да направи два състава. Тя е безкомпромисна. При нея натоварването е голямо. Имаме гимнастички, които са много талантливи и които изпълняват елементи, които останалите не могат. Затова тя иска два състава, които да се готвят едновременно, за да няма никакъв проблем и да са взаимозаменяеми, защото трябва да се подготвим за олимпиадата", добави Раева относно готвените промени в състава.
btvnovinite.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти