Елитът на европейския боулинг пристига в България за турнир с рекорден награден фонд

Елитът на европейския боулинг пристига в България за турнир с рекорден награден фонд

Над 250 състезатели от цяла Европа пристигат в България за 9-то издание на "София Интернешънъл Оупън", който и тази година е с рекорден награден фонд от 55 000 евро . Шампионатът по боулинг започва утре (събота) и завършва следващата неделя. Той ще се проведе в "Joy Station" в Студентски град.

Заявки за участие са изпратили световните и европейски шампионки Кейша Вегнер и Джени Вегнер от Швеция, победителят в миналогодишното издание в София и номер 1 във Великобритания Пол Муур, водачът в Европейската ранглиста Оливер Мориг от Германия и най-добрите състезатели на Финландия, Швеция, Гърция , Холандия и Испания.

От българска страна броят на участниците ще бъде близо 50, като шампионите на България Марина Стефанова и Явор Миланов ще участват в квалификациите този уикенд, но в понеделник заминават за Европейската купа на шампионите в Германия.

При добър резултат в Joy Station двамата ще се върнат за финалите на 27 и 28 октомври. Отлични резултати през последните дни в залата по време на тренировки направиха Руслан Василев, Диан Динев и Николай Петров, които загаднаха за добрата си форма и достигане до финалната фаза на предстоящия шампионат.

"Настина се очертава много силен и оспорван турнир. Определено с всяка изминала година нивото се повишава и не случайно имаме заявки от най-добрите състезатели от Европа. За първи път ще се използва специална интернет платформа- bowlzone.eu. В реално време ще бъде показван всеки резултат, на живо картина от всяка писта и подробна статистика. Всеки , който иска да разбере какво се случва независимо в коя точка на света се намира, ще може да го направи онлайн. С организацията всичко е наред, условията в залата са отлични. Постарали сме се да осигурим и комфорт на състезателите от летището до хотела, като много от тях имат и специфични изисквания по настаняването, но вече нещата са наред и ги очакваме във всеки момент", каза главният организатор на "София Интернешънъл Оупън" Елвира Бахарова. През всичките дни на турнира няма да има билети за феновете, а безплатно ще може да се гледа надпреварата в Joy Station.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти