Руснак поведе в класирането на “София Интернешънъл Оупън”

Руснак поведе в класирането на “София Интернешънъл Оупън”

Един от най-добрите руски състезатели по боулинг Алексей Паршуков е начело във временното класиране на турнира “София Интернешънъл Оупън”, който се провежда в Joy Station - Студентски град и е с рекорден награден фонд от 55 000 евро.

Паршуков записа средно от серия 253.7 точки и с актив от 1522 води след първите два дни на шампионата. От българите Мехмет Кая е втори в подреждането с 243.8 от серия и 1463 точки. Кая стана и първият участник в надпреварата, който записа максималните 300 точки от игра. Трети в подреждането е Ник Кикекис от Гърция с 1432 ( средно 238.7). Германският шампион Карстен Ауст е на 4-та позиция с 1415 точки ( 235.8).

“София Интернешънъл Оупън” е вторият по награден фонд турнир в Европа и тази година е 9-о поредно издание. Над 250 състезатели ще участват до края на седмицата, като до петък ще бъдат квалификациите, а в събота и неделя големите финали . Най-късно в четвъртък се очакват да се включат и световните и европейски шампионки Кейша Вегнер и Джени Вегнер от Швеция, победителят в миналогодишното издание в София и №1 във Великобритания Пол Муур, водачът в европейската ранглиста Оливер Мориг от Германия и най-добрите състезатели на Финландия, Швеция, Гърция , Холандия и Испания.

Известните имена винаги пристигат един ден преди финалите и участват в една квалификационна серия, в която правят резултат, който да им е достатъчен за влизане в последната фаза. Сериите започват всяка сутрин и продължават до късно вечерта, като се правят кратки почивки за намазване на 20-те писти. Входът за зрители в Joy Station е свободен, а актуална информация и картина в реално време може да намерите в специализирания сайт – bowlzone.eu.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти