След световното сребро Денислав Коджабашев гледа и към олимпийско отличие (видео)

Роден е с шампионско сърце, никога не се предава и преследва победата докрай. Осъществява мечтите и целите си една по една. Носител е на два сребърни медала от европейски първенства по тенис на маса за хора с увреждания в Клас 10. На Параолимпийските игри в Рио де Жанейро малко не му достигна, за да стигне до отличие и остана пети.

25 След световното сребро Денислав Коджабашев гледа и към олимпийско отличие в тениса на маса

Само преди два дни

Денислав Коджабашев стана първият българин, който печели медал на световно първенство в тениса на маса

. 25-годишният варненец заслужи сребро на планетарния форум за хора с увреждания в словенския град Лашко, след като на финала загуби с 0-3 (10:12, 4:11, 9:11) от поляка Патрик Чойновски, параолимпийски шампион от Лондон 2012 и сребърен медалист от Игрите в Рио преди две години.

25 След световното сребро Денислав Коджабашев гледа и към олимпийско отличие в тениса на маса

Екип на

Sportal.bg

се срещна с Денислав Коджабашев и националния селекционер по тенис на маса Асен Асенов часове след завръщането им на българска земя.

Лесно ли се тренира скорпионът Денислав, каква е тайната на успеха и какви са бъдещите цели и амбиции на тандема Коджабашев/Асенов - в специалния материал на Sportal.bg.
ЗА ИСТОРИЧЕСКИЯ МЕДАЛ
Страхотно е чувството. Отидох с цел за медал и успях да спечеля първо отличие за България от състезание от такъв ранг по тенис на маса. Щастлив съм, че успях да запиша името си в историята и ще има следа след мен.

Разбира се, че мислех и за титлата. Основната ми цел беше да вляза сред първите четирима състезатели, тъй като там бяха всички най-добри 18 в света, а и някои от хората, които не съм побеждавал до момента.

НЕПОБЕДИМИЯТ ПАТРИК ЧОЙНОВСКИ
Не смятам, че е непобедим. Всеки път си гледам мачовете след срещата и виждам, че имам реални шансове да го победя. Донякъде проблемът е психологически. Доста здрав е физически, което е допълнителен плюс за него. Това донякъде ми тежи, но съм сигурен, че ще дойде момент, в който ще го победя.

ЗА ЛИПСВАЩИЯ ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ 
Надявам се да успея да запълня колекцията с параолимпийски медал - дори и да е сребърен, ще съм много щастлив. Ще дам всичко от себе си, ще се подготвям и дано да дойде моментът, в който ще се кача на стълбичката. Дори и да не успея в Токио, ще продължа да преследвам мечтата си, докато имам възможност да играя.

ТРЕНЬОРЪТ АСЕН АСЕНОВ ЗА МЕДАЛА И КОДЖАБАШЕВ
Аз отидох за златен медал, Денислав също, но и това е много голям успех за българския тенис на маса.

Вече сме доста синхронизирани, но има още малки детайли, които трябва да изчистим.

Снимки: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти