Министър Кралев откри четвъртия международен фотосалон "Старт Фото 2018"

Министър Кралев откри четвъртия международен фотосалон "Старт Фото 2018"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално международния фотосалон "Старт Фото 2018" (22-28 октомври) в галерия "Академия" на Националната художествена академия в София. В награждаването взеха участие смесената двойка на България в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които спечелиха два златни медала от Младежките олимпийски игри в Аржентина.
Награди връчиха също борците Боян Радев, Александър Томов, Петър Киров и Георги Мърков, волейболистът Димитър Златанов, както и баскетболистките Петкана Макавеева, Надка Голчева и Диана Дилова, завоювали сребърен медал от Игрите в Москва през 1980 г. На събитието присъства и ректорът на НСА Пенчо Гешев.

"Изложбата е изключително впечатляваща. По възможно най-добрия начин се предава емоцията от спорта", заяви Красен Кралев. По думите му няма по-добри свидетели на състезанията от спортните фотографи, които знаят колко емоция, болка и радост има във всеки един миг от спортната подготовката и спортните състезания.

"Благодаря Ви, че винаги сте били до спортистите и за това, че сте предавали по най-добрия начин техните чувства и емоции на сънародниците ни, които очакват с трепет изявите на нашите най-големи шампиони", заяви министър Кралев. Toй благодари на Бончук и Костадин Андонови, че за пореден път дават възможност на хората да се докоснат до най-добрите образци на световното изкуство на спортната фотография.

Фотосалон "Старт Фото" се организира за четвърта поредна година под партронажа на Столична община и в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP), Национално сдружение фотографска академия България "Янка Кюркчиева", Международна федерация по борба и Европейски съюз по борба.

През тази година в конкурса са включени над 200 автори с повече от 2000 фотографии, като отличени за изложбата са около 130 фотографии на автори от всички краища на света. Фотосалонът е единствен по рода си в България поради наличието на раздел "Спорт". Идеята на екипа на "Старт фото" има за цел да покаже, че спортът и културата вървят ръка за ръка.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти