Мексико изхвърли Нова Зеландия от Купата на конфедерациите

Мексико изхвърли Нова Зеландия от Купата на конфедерациите
Мексико победи Нова Зеландия с 2:1 във втората среща за деня от Група “А” на Купата на Конфедерациите в Русия.  Това беше втора загуба за тима на Нова Зеландия, който загуби шансове да продължи напред в надпреварата и отпадна още след първата фаза.

Началото на мача беше обещаващо за островитяните. Резултатът след първото полувреме беше 0:1 в полза на новозеландците. Голът падна в края на полувремето, като негов автор стана Крис Ууд, който се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на Мексико и откри.

В началото на втората част Раул Хименес изравни за Мексико с удар под гредата, а обратът стана факт в 73-ата минута, когато Орибе Пералта изведе "ацтеките" напред, а основна заслуга за попадението имаше Хавиер Акино, който изработи гола.

В даденото от рефера продължение Боксал влезе остро в краката на мексикански футболист, който не му остана длъжен. Започна масово меле, в което се включиха почти всички футболисти. След като страстите се уталожиха се наложи видеоарбитрите отново да влизат в действие, за да може главния рефер да прецени кого да санкционира след боя. Инцидентът обаче се размина само с един жълт картон.

В първите си двубои мексиканците направиха 2:2 с фаворита Португалия, а “кивитата” отстъпиха с 0:2 от Русия. По-рано днес гол на Кристиано Роналдо донесе победа на “мореплавателите” с 1:0 над домакините. В последния кръг на 24 юни Русия играе с Мексико, а Португалия ще се срещне с Нова Зеландия.

СТАТИСТИКА И МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти