Докладът доказа, че сме спечелили Световното честно, радват се в Катар

Докладът доказа, че сме спечелили Световното честно, радват се в Катар

Докладът, който ФИФА публикува снощи от Комисията за борба с корупцията, доказва невинността на Катар по обвиненията за неправомерно получаване на Световното първенство през 2022-а година. "Ние смятаме, че мащабите на нашето сътрудничество с цялото разследване и направените след това изводи сами по себеси представляват потвърждение на честността на нашата кандидатура, се казва в изявление на организационния комитет на Катар 2022 пред агенция Ройтерс.

В понеделник вестник "Билд" публикува откъси от доклада на комисията, председателствана от американския адвокат и прокурор Майкъл Гарсия. В следствие на това и за да бъдат избегнати спекулации, от Цюрих качиха на страницата си пълния доклад, отнасящ се за евентуални корупционни практики при изборите на Русия и Катар за домакини на следващите два Мондиала. Самите избори се проведоха през декември 2010-а година, а под натиска на британските медии започна проверка на вота.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти