Чави: Следващият сезон ще е последен за мен

Чави: Следващият сезон ще е последен за мен

Бившият полузащитник на Барселона и на испанския национален отбор Чави Ернандес обяви, че ще сложи край на професионалната си кариера през следващото лято. 37-годишният Чави в момента защитава цветовете на катарския Ал Сад.

"Предстоящият сезон ще бъде последен за мен. След това искам да стана треньор, но за това е нужно време. Не се залъгвам, познавам спецификата на треньорската работа, но имам още много да уча. Моята идея за футбола включва постоянен контрол върху топката. Лично аз страдам, когато съм на терена без топката в крака. Ще страдам и като треньор, ако моят отбор не я владее постоянно", коментира той.

Чави се превърна в една от легендите на Барселона, за който игра в периода 1998-2015 година. С каталунците той спечели осем титли на Испания, три купи на страната и четири пъти Шампионската лига.

С националния отбор халфът взе две европейски и една световна титла.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти