Гледай на живо

На живо: Вижте как разрушават стадион "Българска армия"

Хауърд Уеб: С видеоповторение щях да изгоня Де Йонг на финала на Мондиал 2010

Хауърд Уеб: С видеоповторение щях да изгоня Де Йонг на финала на Мондиал 2010

Хауърд Уеб е щял да изгони с директен червен картон холандския халф Найджъл де Йонг по време на финала на световното първенство по футбол през 2010 година между Испания и Холандия, ако тогава е имало видеоповторения, заяви бившият английски съдия, който ръководи мача. Тогава той показа само жълт картон на Де Йонг за удар в карате стил в гърдите на испанеца Шаби Алонсо.

"Да, това е чист червен картон. Грешката ми е очевидна, а видеоповторенията щяха да ми покажат това и аз щях да взема правилното решение", заяви Уеб по време на семинар в САЩ преди пускането на системата в употреба за местното първенство.



Уеб, сега на 46 години, беше съдия във Висшата лига между 2003-а и 2014-а година. Той ръководи финалите на Шампионската лига и световното първенство през 2010-а, а освен това беше директор на Съдийската комисия към Футболната федерация на Саудитска Арабия. През март той прие поканата на Мейджър Лийг Сокър (МЛС) да следи работата с видеоповторенията.

"Ще ми се и през 2010-а да имаше видеоповторения, защото все някой щеше да ми каже за грешката ми. Това е пример как твоят ъгъл невинаги може да ти даде правилния отговор, но и самият преглед по принцип не означава, че съдията е допуснал грешка. Това е грешно мислене. Понякога просто няма как да видиш това, което показват камерите", добави той.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти