Рекорден трансфер в САЩ

Рекорден трансфер в САЩ

От Орландо Сити са придобили правата върху нападателя на националния отбор на САЩ Дом Дуайър, който до момента играеше за Спортинг Канзас Сити. Сделката е рекордна за вътрешен трансфер в американското футболно първенство и възлиза на 1,6 милиона долара с всички клаузи, обявиха и двата клуба.

Роденият в Англия футболист има 67 попадения във всички турнири по време на шестте си сезона в Спортинг Канзас Сити, което го прави и вторият най-резултатен нападател в историята на клуба.

26-годишният Дуайър е американски гражданин от март тази година и вкара в 19-ата минута на своя международен дебют с националната фланелка на САЩ в контрола срещу Гана на 1 юли. Той добави още едно попадение с екипа на новата си родина в мача на откриването на КОНКАКАФ Голд Къп срещу Панама и така стана едва десетият играч в историята на футбола в САЩ, който бележи и в първите си два мача.

Трансферът беше оформен днес окончателно, а сумата по неговото преминаване е 400 хиляди долара генерално. В допълнение Канзас Сити получава 500 хиляди долара за определен брой отбелязани голове, както и още 700 хиляди при допълнителни постижения, които са заложени в контракта. Така тази сделка остави на 2-о място миналогодишната продажба на Кевин Молино от Орландо в Минесота Юнайтед на стойност 450 хиляди долара генерално по договора и още 200 хиляди за постигнати резултати от отбора.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти