Инфантино: Не мога да си представя футбола без видеоповторенията

Инфантино: Не мога да си представя футбола без видеоповторенията

Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино смята, че във всички първенства трябва да бъде въведена видеотехнологията, която помага на съдиите да вземат решения по спорни моменти на терена.

"Не мога да си представя футбола без видеоповторенията. Абсолютно всички шампионати се нуждаят от възможно най-бързото й въвеждане, коментира Инфантино пред вестник Марка. Арбитрите се нуждаят от техническа помощ. Ние от доста време тестваме VAR (видеосистемата за съдиите) и се стараем да я усъвършенстваме, но в момента действително ми е трудно да кажа кога ще бъдем готови да я въведем повсеместно, допълни началникът на световния футбол.

Системата (VAR) беше тествана на Световното клубно първенство през 2016-а година в Япония, а също така и в турнира за Купата на Конфедерациите това лято. В момента видеоповторения в полза на съдиите се използват в първенствата на Германия, Италия, Белгия и Полша.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички