Футбол? Не, бира, барбекю и рок!

Футбол? Не, бира, барбекю и рок!

Пабло Освалдо можеше да бъде един от най-добрите нападатели във футбола въобще, но предпочете да се наслаждава на живота по друг начин и да играе по собствените си правила. Роденият в Аржентина бивш италиански национал официално обяви края на кариерата си миналото лято, едва на 30-годишна възраст, за да се съсредоточи върху изявите си като музикант.

12 месеца по-късно някогашният голаджия на Рома, който премина още и през тимове като Ювентус, Интер, Порто, Бока Хуниорс и Саутхамптън отново е в центъра на медийното внимание. Този път не с пореден скандал, с каквито определено бе белязана кариерата му, а с откровено признание.

“Отказах се, защото започвах да мразя това, което винаги бях обичал. Футболът заслужава уважение. Аз пък предпочитам бира и барбекю, отколкото пари. Имах оферти от Китай и от отбори от Шампионската лига, но вече бях далеч от нещата”, казва Освалдо в интервю за Gazzetta dello Sport.

“Искате ли да се посмеете? През декември 2016 година Хорхе Сампаоли се свърза с мен. Тогава беше треньор на Севиля. Каза ми - “Дани, не искам нищо от теб, може да правиш каквото си поискаш на терена и извън него, но ми трябва нападател”. Аз му отвърнах, че има рок фестивал, а той ми отговори, че е забравил и ме окуражи да отида, защото няма как да пропусна нещо подобно. Двама луди хора!”, разкрива още той относно интересен разговор с настоящия селекционер на Аржентина.
Последната спирка в кариерата му бе в родната Аржентина. Там за втори път в професионалния си път той облече екипа на любимия си Бока Хуниорс,
но напусна със скандал (изненадващо, нали?), след като пуши в съблекалнята на отбора.
В крайна сметка сегашният рокаджия изигра над 300 мача в първенствата на Аржентина, Италия, Испания, Англия и Португалия, вкарвайки почти 100 гола. Освен това Освалдо се появи и в 14 мача на международно ниво за Италия, отбелязвайки 4 гола.
А след това реши да се отдаде на истинската си страст - рок, бира и барбекю.
Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички