В КОНКАКАФ също си правят Лига на нациите

В КОНКАКАФ също си правят Лига на нациите

Ръководството на КОНКАКАФ обяви, че ще стартира нов турнир от септември 2018 година. Това каза за агенция “Ройтерс” президентът на Футболната конфедерация на Северна, Централна Америка и Карибския басейн Виктор Монталяни.

В надпреварата, която ще носи името Лига на нациите, ще участват отбори от Северна и Централна Америка, както и от Карибите. Подобна надпревара със същото име ще има и между националните тимове на Европа.

Новият турнир отвъд Океана ще започне през септември 2018 година и в него ще участват всичките 41 страни-членки на КОНКАКАФ, включително Мексико и САЩ.

Тези нации ще бъдат разделени на три дивизии, въз основа на тяхното "спортно ниво", с промоция и изпадане. Турнирът ще служи и като квалификационен за турнира на КОНКАКАФ "Голд къп".

"Този нов турнир е много полезен за всички членове на конфедерацията и за феновете, тъй като дава възможност да се играят важни мачове през цялата година", заяви Монталяни.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички