Ромарио и Бебето се събират отново

Ромарио и Бебето се събират отново

Ромарио и Бебето бяха страхотен тандем на футболния терен, който изведе Бразилия до титлата на Мондиал 1994, а сега се надяват да постигнат същите успехи заедно и в политиката. Ромарио, който е сенатор в щата Рио де Жанейро, обяви, че Бебето ще се присъедини към политическата партия "Подемос" и ще работят съвместно за реформиране на щата, който е в несъстоятелност и е обзет от нарастващото насилие.

"Нашата мечта ще се осъществи. Заедно ние можем да възстановим Рио. Всички вие трябва да се присъедините към нас", каза Ромарио в кратко изявление.

Бившият бразилски национал вече обяви, че ще участва на изборите за губернатор на щата Рио де Жанейро през следващата година, докато Бебето може да се кандидатира за Сената. От януари 2015 година Ромарио е сенатор от щата Рио де Жанейро в горната камара на бразилския парламент. Той приключи състезателната си кариера през 2009 година.

В Европа направи име като нападател на Барселона (шампион на Испания през 1994 година), Валенсия и ПСВ Айндховен, с който спечели три пъти титлата на Холандия. С националната фланелка на Бразилия пък нападателят реализира 55 гола в 70 мача.

През 1994 година Ромарио беше избран за футболист на годината на ФИФА. Бебето, който прекрати кариерата си през 2002 година, е играл в отбори като Ботафого, Васко да Гама, Фламенго, Депортиво Ла Коруня, Севиля и други. За националния отбор има 39 гола в 75 мача.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти