160 милиона долара дадени като подкупи на 30 футболни ръководители

160 милиона долара дадени като подкупи на 30 футболни ръководители

Бивш маркетингов директор от Аржентина свидетелства пред съда в САЩ, че той и неговата компания са платили около 160 милиона долара като подкупи на 30 футболни ръководители от 2000 година насам, съобщава агенция Ройтерс.

53-годишният Алехандро Бурсако, който беше арестуван през 2015 година, даде показания по делото срещу трима бивши ръководители на Южноамериканския футбол, който са обвиняеми за корупционния скандал, разтърсил ФИФА в последните години.

Бурсако каза по време на разпита, че е бил наясно при постъпването си във фирмата през 2004 година, че подкупите са разходи за "правене на бизнес" в битката за получаване на телевизионни права.

"Не мислех, че това ще се превърне в такъв мръсен бизнес", добави аржентинецът.

Бурсако беше директор на "Фокс Спортс Панамерикан", подразделение на "Фокс Спортс" за Южна и Централна Америка.

Бившите високопоставени ръководители на футбола в Южна Америка Жозе Мария Марин, Мануел Бурга и Хуан Анхел Напут пледираха невинни по обвиненията за различни корупционни практики и подписани договори от името на националните федерации и КОНМЕБОЛ.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти