Гол в 1-ата минута доближи Либертад до финала за Копа Судамерикана (видео)

Гол в 1-ата минута доближи Либертад до финала за Копа Судамерикана (видео)

Парагвайският Либертад взе минимална преднина срещу Индепендиенте в първия полуфинал за Копа Либертадорес. Отборът от Асунсион се наложи над гостите от Аржентина с 1:0, а гола вкара ветеранът Оскар Кардосо още в 1-ата минута. Бившата звезда на Бенфика овладя на гърди топката след дълъг пас и с много прецизен удар я прати във вратата пазена от Мартин Кампаня, изправяйки на крака публиката на стадион “Дефенсорес дел Чако”.

Почти през целия мач Индепендиенте беше тимът, който атакуваше повече, но нападателите направиха няколко сериозни пропуска. В 74-ата минута голмайсторът Кардосо получи директен червен картон, след като удари без топка противников футболист. В добавеното време гостите бяха много близо до изравняването, но вратарят на Либертад Родриго Муньос изби по невероятен начин изстрел с глава на Санчес Мино.

Любопитното е, че по пътя си към полуфиналите Либертад елиминира последователно три отбора от Аржентина - Уракан, Санта Фе и Расинг, а сега има голям шанс да стори същото и с Индепендиенте.
Реваншът в Авеланеда е на 29 ноември.
В другия полуфинал съперници са Фламенго и Атлетико Хуниор.
Копа Судамерикана, полуфинали - първи мач:

ЛИБЕРТАД (АСУНСИОН) - ИНДЕПЕНДИЕНТЕ 1:0 (1:0)

1:0

О. Кардосо (1)
МИНУТА ПО МИНУТА!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти