Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

ФИФА продължава да събира доказателства срещу наказан съдия

ФИФА продължава да събира доказателства срещу наказан съдия

Обвиненият в манипулиране на футболни мачове съдия Джоузеф Лампти от Гана е замесен в "редица документирани скандали" от 2010-а година насам, сочи разследване, организирано от ФИФА. Той е наказан доживотно заради мача между РЮА и Сенегал през ноември 2016-а. Следователите към ФИФА твърдят, че Лампти "е бил наказван многократно заради слабо представяне", а освен това е отсъждал много повече дузпи от всеки друг африкански съдия. И все пак Лампти остана в съдийската листа на ФИФА, КАФ и Гана.

Равенството 2:2 между Португалия и Габон през 2012-а година, когато Лампти свири три дузпи, попадна сред шестте мача, за които е заподозрян ганайският съдия. Съдийството от победата на РЮА с 2:1 срещу Сенегал пък доведе до преиграване на срещата. Докладът на ФИФА ще бъде разгледан от Арбитражния съд, където Лампти обжалва наказанието си.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички