КАС публикува мотивите да отхвърли жалбата на Валке

КАС публикува мотивите да отхвърли жалбата на Валке

Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) публикува мотивите, поради които е отхвърлил жалбата на бившия генерален секретар на ФИФА Жером Валке срещу наложеното му 10-годишно наказание да се занимава с футболни дейности заради нарушаване на етичния кодекс на световната футболна централа. В документа се казва, че Валке е изразходвал за лична облага от финансите на ФИФА 11.7 милиона долара за по-малко от три години предимно за частни самолети и луксозни пътувания. Освен това той е помогнал на сина си чрез вътрешна информация да сключи първоначален договор с ФИФА за 709 хиляди долара преди Мондиал 2014.

КАС отхвърли жалбата на Валке през юли, но едва днес публикува официално мотивите за решението си.

През 2016 година Жером Валке, който беше дясна ръка на бившия президент Сеп Блатер, беше признат на виновен заради участие в схема за препродажба на билети с повишена цена за срещи от финалите на Мондиал 2014 в Бразилия, нередности при продажба на рекламни и телевизионни права, както и за изписване на средства за частни пътувания за сметка на световната футболна централа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти